De Balie

Dutch DeBalieLogo zwartroze460 105

Located in the heart of Amsterdam, De Balie is a well-known centre for freedom of speech, contemporary art, politics, culture, cinema and media.

De Balie’s daily programmes are consistently distinguished by their sharp and deeply analytical character. With talk shows, film screenings, art exhibitions, debates and theatre performances, De Balie mixes several points of view in an unpredictable and creative fashion.

Foto Balie Buiten met zonlicht-2015 460 website

De Balie was founded in 1982 and is housed in Amsterdam’s former District Court, close to the Leidseplein in the city centre.

De Balie’s programmes are primarily in Dutch, but they also have plenty to offer to non-Dutch speaking visitors, such as original language film screenings and lectures and/or debates with renowned international speakers.

To visit De Balie’s own website, click here.

 

DeBalieLogo zwartroze460 105

De Balie is het podium voor het vrije woord, eigentijdse kunst, politiek en cultuur aan het Leidseplein in Amsterdam. In dertig jaar is De Balie uitgegroeid tot een fenomeen op het gebied van spraakmakende debatten en (kunst)projecten.

De Balie biedt een podium aan vrije geesten met afwijkende meningen en nieuwe denkbeelden. Als kweekplaats voor nieuwe initiatieven en ideeën is het dé plek waar kunstenaars, politici, denkers, opinieleiders, wetenschappers en publiek elkaar ontmoeten en commentaar leveren op ontwikkelingen in de samenleving. De Balie heeft een eigen, vaste redactie van professionele programmamakers. Zij geven het vrije woord op unieke wijze ruim baan: de programma’s bevinden zich op het grensvlak van kunst, politiek, maatschappij en wetenschap.

Foto Balie Buiten met zonlicht-2015 460 website

Waar groepen zich afsluiten voor elkaar, nodigt De Balie ze uit om met elkaar in gesprek te gaan. Hierbij vraagt De Balie voortdurend aandacht van publiek, politiek en media. Zo ontstaat er draagvlak onder een breed publiek en de participatie van een zo groot mogelijke groep mensen. Zodat iedereen van gedachten kan wisselen, en zijn of haar mening kan vormen over de thema’s die ertoe doen in onze samenleving.

Klik hier om naar de website van De Balie te gaan.

Related